Martin Achterberg, ondernemer Albert Heijn Steenbergen, over zijn samenwerking met Van Opijnen Coaching

Je werkt samen met één van de initiatiefnemers van Franchiseonline: Marco van Opijnen?

Martin: “Ja, ik ken Marco al jaren vanuit zijn Albert Heijn tijd en eigenlijk klikte het vanaf de eerste minuut. Het is een bijzonder positief persoon met geweldige kwaliteiten. En altijd met wat humor verweven.

Je hebt in deze wereld heel vaak coaching bureaus die toch echt gericht zijn op het versturen van hun factuurtje. Maar als je echt betrokken bent en er het béste voor je klant uit wilt halen, gaat het in de eerste plaats niet om dat factuurtje, maar om de doelen die je met elkaar haalt. Dat zie je duidelijk terug bij Marco.”

Welke concrete resultaten heeft de samenwerking met Marco jou opgeleverd in de winkel?

Martin: “Wij hebben met Marco groepstrainingen gehouden op het gebied van communicatie en klantvriendelijkheid. Daarnaast doet Marco persoonlijke coaching bij medewerkers die wel wat extra hulp kunnen gebruiken en is hij ook mijn coach. Hier kan je denken aan hoe ontwikkel je jezelf als ondernemer en naar je medewerkers en hoe houd ik voldoende focus. Je merkt dat de medewerkers Marco vertrouwen en er zodoende ook het maximale wordt bereikt door zowel de trainingen als de coaching.

Ook hebben wij met alle leidinggevenden en enkele medewerkers de kwaliteitstest gedaan o.l.v. Marco. Nu weten we gewoon wat de kwaliteiten zijn van medewerkers en dat weten ze ook van elkaar! Dat helpt op de winkelvoer in het elkaar vertrouwen en het beter samenwerken! Je zet door deze kwaliteitstest het team veel meer in hun kracht en er is veel meer werkplezier. We hebben er ook voor gekozen o.l.v. Marco om ervoor te zorgen dat er taakinhoudelijk veel meer overgenomen kan worden door de medewerkers. Ons uitgangspunt is om 2 mensen op te leiden voor dezelfde werkzaamheden zodat je bij vertrek of onverwachte calamiteiten eigenlijk geruisloos verder gaat. Dat werkt wel zo prettig!

Marco zegt altijd: Zorg dat je de beste versie van jezelf wordt! Kijk, daar kan je wat mee als ondernemer. Het helpt mij ook om te groeien in mijn rol en het beste voor mijn winkel eruit te halen.”

Merk je dat het prettig samenwerken is met een supermarktspecialist?

Martin: “Ja, ik vind dat heel fijn omdat hij weet wat er in de praktijk allemaal bij komt kijken en hoe een supermarkt werkt. Wij hebben aan een half woord genoeg bij elkaar. Ik wil zeker in dit interview benoemd hebben dat andere ondernemers mij mogen bellen voor een eerlijke referentie. Ik werk met 3 partners samen van Franchiseonline dus ik weet wie ze zijn, wat ze kunnen bieden en hoe ze samenwerken. Het is links of rechtsom echt een duurzame samenwerking waar je als ondernemer alleen maar beter van wordt.”

Je hebt vast gehoord van het nieuwe initiatief Franchiseonline. Ga jij ook deelnemen met jullie Albert Heijn en waarom:

Anke: “Ik ben hier erg blij mee. Als je als ondernemer hoort dat er een platform is dat kostenbesparingen kan bieden en specifieke aanbiedingen heeft die jouw winkel onderscheidend maken, gaan je oren klapperen. Dat wil je ook!”